Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'fault finding'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Members Section
    • New Members Section
    • Introductions
  • Coffee Forums
    • Announcements
    • Coffee Lounge
    • Beans
    • Grinders | Machines | Accessories
    • Brewed Coffee
    • Technical | Faults | How-to's
    • Barista Skills for the home enthusiast
    • Show Off Your Setup
    • Videos
    • Home Roasters
    • Find a Coffeeshop
    • Off-Topic
    • Equipment Retailer Reviews
    • Baking and Brewing
    • Coffee Forum Homepage Articles
    • Coffee Wiki
    • The Coffee Map
  • Grinders
    • The Grinder Forum
    • Compak Grinders
    • Ceado Grinders
    • Eureka Grinders
    • Mahlkönig Grinders
    • Mazzer Grinders
    • Niche Zero
  • Coffee Machines
    • Alex Duetto Forum
    • Delonghi Forum
    • Gaggia Forum
    • Expobar Forum
    • Fracino Forum
    • Lever Forum
    • Lelit Forum
    • La Marzocco
    • Quick Mill Forum
    • ECM / Profitec Forum
    • Rancilio Silvia Forum
    • Rocket Forum
    • Sage Forum
    • Vesuvius Forum
  • For Sale and Wanted
    • For Sale or Swap
    • Wanted
    • Valuations (What's it worth?)
    • Deals
    • eBay Auction and Gumtree Links
    • Non-Coffee Related Items For Sale
    • Pay it forward
    • Group Buys
  • Tea Forum
    • The Tea Room
  • Coffee Industry
    • Coffee Business Owner Support Forum
    • Commercial | Special Offers
    • Syndicated News and Coffee Tweets from around the world
  • Amateur Barista Championships

Blogs

  • Admin's Blog
  • Glenn's Blog
  • coffeeman's Blog
  • CoffeeMagic's Blog

Categories

  • Articles
  • Cafe Reviews
  • Coffee Machine Reviews
  • Coffee Reviews
  • For Sale
  • Wanted
  • Forums
  • Site Advertisers
  • Press Releases

Calendars

  • Community Calendar
  • Coffee Forums UK Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Location


Interests


Occupation


Twitter Account


Telephone Number


First Name


Last Name

Found 4 results

  1. Hello, After only 17,488 coffees! ... our De’Longhi ECAM 23.450.S is suffering from brain or bladder problems. This is a failure to direct water to the group for either rinsing or coffee-delivery. The water drains internally to the tray and the good, dry, ground coffee gets dumped to the grounds container. I have descaled and even opened the box to check internal pipes and valves; but there have been no improvements in this wasteful but intermittent fault. I suspect it could be a sticky directional solenoid valve or a logic controller failure - any recommendations from forum experts would be gratefully received. Alistair
  2. Where to start please? The Europicolla worked ok one day, then trips MCB circuit breaker for mains sockets the next. Happy to strip down and rebuild but would appreciate some advice on likely cause. Thanks in advance.
  3. Is anyone aware if the SJ has an overheating cutout on it?
  4. Hi, first post here and can't find anything similar to the problem I have - any help appreciated. I have an old Gaggia Coffee machine (about 18yrs old). It's been maintained well, descaled reasonably regularly, etc. A few replacement parts (gasket, brew head, etc). It's worked so well for 18 years, I'm loath to buy a new machine which will be less repairable. A few days ago water stopped coming through the brew head. Steamer still works. I've checked for airblocks using usual methods and can't find any problems. So I did a full teardown of the machine (boiler and group head) and gave it a full clean and check. Back together and same issue persists. I turned the machine on, left to heat up for a minute, then switched on the coffee switch. Pump *sounds* like it's working properly, but still no water making it out of the brew head. If I take the brew head off and remove the spring/rubber valve mechanism from middle of the group head then hot water flows through (about 100ml in 10s) when I switch the coffee switch. Put the spring/valve back in and, again, no water comes through. Could it be a faulty pump? I think the flow rate without the valve in seems OK, but maybe there needs to be more pressure to push the valve open (these 'Coffee" machines don't have a solenoid/switch). Everything is definitely clean and free of any major scale. Any help would be much appreciated to try and resurrect the beloved machine!
×
×
  • Create New...