Jump to content

pglondon

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

10 Good

About pglondon

  • Rank
    Green Bean
  1. Hi all, I've had my Gaggia Classic for about 3 years now and have been descaling every 2-3 months using an appropriate descaler from Robert Dyas. A couple of weeks ago, the water flow became very weak and it was taking about 5mins to make one espresso. I decided to descale the machine but now the flow has completely stopped. The steam wand does seem to work and steam comes through. When I turn the machine on after some time of inactivity, a little bit of water drips through the brew group but then completely stops. The machine makes a faint noise, much quieter than the normal noise it used to make when it was brewing (it seems like it is trying to get water in but failing). I have been reading forums and trying to find a solution. It seems like it may be an issue with the solenoid valve but I'm not sure. Before I do anything to the machine, can someone please let me know what the issue could be? If the solenoid valve is the issue, then I'd appreciate any pointers on how to fix it. Looking through the internet, I haven't been able to find a clear illustration of how the solenoid valve is cleaned. Does anyone know of any video walk-through or step-by-step picture guide? Thanks in advance for your help. I really appreciate it. Desperately missing my double espresso in the mornings!
  2. Hi there, Thank you for these instructions. I am going to attempt to do this but was wondering if it would be possible for you to provide a picture with each step or a walk-through video? I would really appreciate the help. Thanks,
×
×
  • Create New...